středa 25. listopadu 2015

Vaše starosti na naší hlavu

Rádi bychom Vám představili nový projekt, který by měšl pomoci řešit potíže, které má společnost +PCA Praha se svým pilotním projektem +Robinhelp . Ten nefunguje proto, že máte moc starostí sami se sebou. Tuto skutečnost objevil +Robin Hronek během posezení u piva s kamarádem, který je do všeho zasvěcen, a dokonce se pokoušel spolupracovat.

Aby bylo řešení Vašich starostí co nejefektivnější, chtěli bychom začít těmi, které Vaším ženám přiděláme s projektem +Robinhelp , protože jde o problematiku, kterou dobře známe na rozdíl oid ostatních Vašich starostí, které neznáme Vůbec. Proto budeme rádi, když se nám s nimi svěříte v komentářích ke článku, nebo v komentářích k příspěvku s odkazem na tento článek na naší stránce na Facebooku a Google+. Proto temto nápad neprezentujeme na stránkách, blogu a jiných informačních kanálech společnosti +PCA Praha a projektu +Robinhelp , ale přímo u nás na našich informačních kanálech, protože jde o technické řešení Vašich starostí pomocí IT a počítačů.

Vyzkoušet si to můžete na řešení starostí, které Vám sami přiděláme, a to tím, že přijmete nabídku techniky pro spolupráci s námi. Už od roku 2000 se to marně pokoušíme dokázat i na takových věcěech, jako je sehnat ženu nějakémui našemu příteli, což je Robin Hronek. Aby to od něj nebylo sobecké, sám má 2 kamarády, kteří jsou do problému částečně zasvěceni a sami by to potřebovali, ale u nich to lze použít pouze v případě, že to bude u Robinas Hronka fungovat.

Proto chceme u Robina Hronka dát ženě, která je podobná ženám v naší organizaci, které k nám přicestovaly ze zahraničí. Protože jde o zahraničí nejen pro Českou republiku, ale celý svět, mají tyto ženy oprtoti těm Vašim poněkud odlišný způsdob uvažování, který bychom mohli přirovnat ke způsobu logického uvažování tipického spíše pro muže, nemluvě o jistém náskoku v oblasti vědy a techniky. To je nutí se skrývat a být příkladem pro Vás na základě všeho, co o nich Robin Hronek říká.

Velice nám záleží na tom, aby nějaká urostlá, zdravá a fyzicky zdatná ženas od Vás se k Robinu Hronkovi chovala příkladně v oblasti sexu kdykoli na požádání, pomoc s domácností, což naše zahraniční kolegyně nedělají pouze proto, aby nebudily zbytečnou pozornost. Motivací takové ženy bohužel nebude vědomí, že jde o správné jednání se zdravotně postiženými lidmi, ale třeba získání nového mobilního telefonu, počítače a dalších věcí, které siu daná žena nemůže koupit i když by na to měla peníze. časem jí to navíc může vadit, tak se po vzoru našich zahraničních kolegyň může obrátit na své kamarádky, kolegyně a známé. Když budou díky Robinu Hronkovi v evidenci společnosti +PCA Praha a budou mít počítač, nebo ho budou chtít získat zdarma, bude dané ženě poskytnut k evidenci přístup, aby si mohla najít za sebe náhradu.

Aby vše fungovalo po našem vzoru, mohou kamarádi Robina Hronka jako je Martin V. a Robert K. pomoci s montáží sestavy a vývojem softwaru, nemluvě o servisu a technické údržbě sestav. Protože bude +Robin Hronek ze svého důchodu kupovat konponenty a sám má spoustui technických potíží, bude většina domácích pracovních stanic postavena na platformě Rasbery Pie, připojené k obyčejnému televizoru, běžících na systému Android, nebo menší linuxové distribuci (Pupy Linux, základní instalace Ubuntu, nebo základní instalace LinuxMinth).Také lze použít Chrome OS. Kancelářskou práci tak půjde dělat pomocí Libre Office, nebo webového provedení Microsoft Office na službě Onedrive, nebo na Disku Google. Aby byl hardware co nejlevnějšá, je třeba dbát na to, aby většina funkční logiky aplikací běžela mimo vlastní pracovní stanici, protože vnitřní úložiště, nebo karta SD, nebo karta Micro SD má malou kapacitu pro ukládání dat. Karty Micro SD, nebo velké SD fungují spolehlivcě do kapacity 32 GB, Karty s kapacitou 64 a 128 GB nemusí být spolehlivé.

Mužů jako je Robin Hronek a 2 jeho kamarádi je spousta. Ti jsou u nás vítáni, perotože se mohou vývojářsky vyřádit za předpokladu, že si také nedokáží najít a udržet družku, zato ale umí programovat, takže mohou např. upravit Android tak, aby při zaplnění vnitřní paměti smartphonu, nebo tabletu místo ohlášení chyby že je málo místa v úložišti, nabídl přepnout instalaci na kartu SD. Může připomenout, že když vyjmete kartu SD ze zařízení, aplikace a další data nebudou dostupná. Stahování instalačních balíčků a jejich rozbalení a instalace by pak probíhala na kartě a v telefonu nebo tabletu by byla jen ikona. To ale Google sám neudělá, protože by nemohl vydělávat. Těmto vývojářům peopůjčujeme značku BATRADIS zdarma pro své produkty, budou-li vytváženy k účelům vylepšování Vašeho světra podle vzoru domova většiny našich zahraničních kolegů, z nichž většinu tvoří ženy.

Tak vyřešíme starosti, které Vám neradi způsdobujeme. Pravá vývojařina pak nastane u starostí, se kterými se nám svěříte, abyste měli čas na spolupráci s námi. V oblasti zaměstnání by mělo jít o věci, které lze technicky řešit. Vašemu za,ěstnavateli pak bude daná technologie naší značky, kterou je +BATRADIS poskytnuta zdarma pod podmínkou, že Vám poskytne čas s námi spolupracocvat a případné potáže bude řešit odkudkoli pomocí počítače, tabletu, či telefonu.

Podle našeho vzoru, ale v rámci finančních možností Robina Hronka a těch, kteří mají stejný cíl i jen ohledně řeršení osobního intimního žřivorta, lze najít odpovídající alternativní jhardware a vytvořit preo něj software. Hodně robotů, kteří ale nevypadají jako lidé, ale jako samočinně pracující stroje anatomicky přizpůsobené určité práci mohou fungovat na základě robotické stavebnice Arduino, nebo ma základě řídící elektroniky na platformě Intel Eduson. Zatím to používáte v robotických hračkách, mezi které patří i letadélka a droni řízení smartphonem, Auta jezdící i bez řidiče se zatím pouze zkouší, ale jde o věci, které lze použít.

Upravit létající drony pro doručování pošty včetně balíků je otázka konstrukčních úprav. Elektroniku lze použít z drona na hraní. Chce to akorát větší konstrukci, silnější motory a větší vrtule. Musí to unést baterie do auta, kontejner na poštu a motory. Z jiných cytrých věcí lze vymontovat senzory a jejich elektroniku a tady k tomu to přidělat.

Práci recepčního, nebo recepční robotem mohou napodobit pouze podobně uvažující lidé jako Robin Hronek z Jasponska nebo Číny, případně jižní Koreje, či Thajvanu. Je potřeba, aby robot vypadal jako člověk, což je velice složité.

Dalším příkladem řešení Vašich starostí za účelem řešení našich starostí v oblasti zaměstnání je technicky řešitelná práce hlídaček, nebo vrátného. Zabezpečovací systémy na hlídání objektů nejsou ničím vyjímečným, zejména pokud jde o kamerové bezpečnostní systémy. Takové věci se dají i nez naší pomoci sehnat i pro domácnost. Horší to ale je, kldyž má navíc nějaký hlídač rozsvicet a zhasínat světla, nebo vpouštět lidi a auta do objektu. Dá se to řešit čipovými kartami, že si zaměstnanec otevře, nebo si zvedne závoru sám. U skladů se běžně stává, že tam něco přiveze cizí auto. Dá se i toto řešit vrátným robotem, který nemusí ani vypadat jako člověk. Stačí k jeho konstrukci výše uvedená elektronika. Navíc je tady potřeba kamera a bohatě stačí, aby to byla jakási bedna na kolečkách, která bude umět stisknout tlačítko pro zvednutí závory, nebo se místo tlačítka namontuje relé s elektromagnetickým senzorem. Bude tak stačit vyslat určitý signál běžnými rozhlasovými vlnami. Totéž platí pro ovládání světel.

Jedinou složitější technickou záležitostí je tady hlasové uživatelské rozhraní, kdy řidič dodávky, nebo náklaďáku mluví s vrátným. Dá se to vyřešit na principu, který je zejména v USA a západní Evropě používán u prodeje jídla rychlého občerstvení u terminálu pro nákup do auta, Stroj se zeptá, co si přejete a z toho, co řidiř říká si vybere klíčová slova, pro vytvoření instrukce na zvednutí závory a vpuštění auta do skladu.

Zadržení zloděje, nebo osoby, která tam nemá co dělat, je jednoduché. Stačí osobu vyfotit, kontaktovat policii a hlasově přhrát informace o zadržené odobě s odesláním fotky na fax, nebo e-mail. Pak stačí zadržené osobě všude překážet.

V rámci ušetření času, můžeme řešit i starosti z domácností. K vytvoření tzv. Chytré domácnosti se navíc není třeba inspirovat našimi technologiemi, protože jste to již vynalezli, běžně se to prodává, akorát to stojí hodně peněz, chceme-l Vám a hlavně Vaším ženám umožnit opustit byt i v případě, že běží pračka, nebo běží myčka, což jsou domácí spotřebiče, od kterých by se nemělo chodit. Chytrá pračka, nebo myčka je doma připojená na internet a může Vás informovat e-mailem, nebo zprávou SMS, že je vypráno, nebo že je nádobí umyté, nebo že nastal nějaký problém. U ledničky je to zase možnost informování o tom, co je již zkažené a že by se to mělo raději vyhodit, co dochází a co je prošlé.

Software lze přehrát z drahého zařízení, pokud je mezi Vámi někdo šikovný. Bohužel však dojde k porušení záruky. Drahá chytrá pračka, myčka, lednička či robotický vysavač se musí rozebrat a vyndat paměťový čip. K němu je potřeba mít tu samou patici, co je v desce s elektronikou daného zařízení, která se připojí třeba k elektronice externího harddisku, který se polámal, takže jej stačí vymontovat z krabičky a patici s EPROM čipem tam přidrátovat. Pak by se s tím zacházelo jako s USB diskem a stejným způsobem nahrálo do elektroniky vlastní konstrukce, postavené na Rasbery Pie, Arduino, nebo Intel Edison, která se přimontuje ke vnitřnostem obyčejné pračky, lednice, myčky, nebo vysavače, který ale nebude mít design samočinného vysavače - polokruhového placatégho přístroje, jezdícího po bytě.

Vlastní konstrukcer chytrého vysaavače, který za normálních okolností stojí od 4000 Kč výše, ale aby se konkrétně ženám ušetřil čas s uklízením domácnosti, alespoň pokud jde o podlahu. Koumáky , kteří by v naději, že získají družku projektem +Robinhelp společnosti +PCA Praha, pořídili potřebný materiál za pár stovek, a udělali to z běžného vysavače. Akorát to vyžasduje konstruktérsou invenci jak to udělat, aby spolu s vysavačem jezdila po podlaze příhodná nasávací trubice.




Toto by se řešilo formou případné diskuse o Vašich starostech na sociálních sítích.

Žádné komentáře:

Okomentovat