sobota 8. listopadu 2014

BATRADIS TV Kabelová televize zdarma na Moravě 1. díl Brno

V rámci pokusů ve prospěch činnosti našich kolegů z +PCA Praha jsme zkoušeli na Moravě +Robinhelp ,m ale bez toho qaby se z toho dělala dál nějaká organizace. Tady jsme pomohli Petru Kovaříkovi mladěšímu k partnerce dle jeho představ, která od nás dostala počítač s Windows 10 a v této zprávě Vám popíšeme uvedení naší kabelové televize zadarmo u té Jany doma.

Služba BATRADIS TV je naše jabelová televize, která zdarma přinášá balík zhruba 70 až 120 televizních kanálů v českém jazyce, za který byste např u UPC platili 500 Kč měsíčně, nebo 700 Kč měsíčně u O2 za O2TV. Distribuce BATRADIS TV probíhá pomocí technologie IPTV a DataRay.

Protože osazujeme nové pracovní stanice speciální kartou pro přístup k naší síti, použili jsme tady u té Jany v Brně nový typ externí DataRay antény s jedním pevným a jedním přídavným svodem pro připojení modemu. Nový typ swettopboxu ECF TVR-200 D, umožňujwe přžímé připojení DataRay antény, nebo klasické antény přes RFA adaptér. Televizor jsme použiliu původní, který Jana má. Časem to ale předěláme na IPTV po sí´tovém kabelu přes router, aby se šlo dívat na televizi v obývacím pokoji a na něco jiného v kuchyni.. To ale nejspíš nebude potřeba vzhledem k tomu, že jde o malý panwelákový byt na sídlišti.

I kdyžř má Jana LCD televizor, HDMI tady ještě není, takže je to připojené přes SCART. Z anténby nyní vedou 2 proprietální optické kabely ws koncovkou, která vypadá jako anténový konektor, akorát že není kulatý, ale hranatý. Jednem kabel jde do počítače a druhý do settopboxu. Naladění trvalo 10 minut a k dispozici je zadarmo vše co na normální placené kabelové televizi ve špičkové kvalitě obrazu a zvuku.

Vedle funkce EPG je zde možnost nahrávání pořadů z EPG a nbahrát si lze ve špičkové kvalitě až 7 dní vybraných pořadů. Záznamy jsou uchovány 30 dní a i když nebyly shlédnuty, jsou po uplynutí této doby smazány.

Virtuální videopůjčovna a možnost pustit běžící pořad od začátku však na rozdíl od O2TV ujde jen na počítači z adresy batradis-tv.batradis.cz/tvlist, nebo v aplikaci BATRADIS TV pro ARAX Univba pro PC či Univa zařízení. Odkaz je zde neaktivní, protože funguje výhradně v intranetu naší společnosti.

Normálně přes síťovou kartu má Jana Internet od Netboxu, který by mohl chodit lépe, ale tern si sama normálně platí a za 250 Kč měsíčně jsou 4 Mb/s celkem přijatelné ale hlavně večer tam některé věci zlobí. Naše síť jí jede rychlostí 24 Mb/s, protrože o 2 ulice dále máme brněnskou pobočku s vysílačem na střeše.

Za souřití s menším mužem, na kterého se musí dávat trochu pozor, toto Jana v Brně zadarmo dostala. Dále to budeme zapojovat v Osdtravě u našich novomanželů v Ostravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat